Nyheder fra Matematikcenter
-
Gratis online matematikhjælp hitter blandt unge
NyhederWebmatematik.dk er Matematikcenters gratis online lektiehjælpstjeneste. Hjemmesiden har længe været en foretrukken platform for gratis matematikhjælp for de unge, der tager en ungdomsuddannelse.
Nu lancerer Matematikcenter helt nyt indhold på hjemmesiden så endnu flere kan få glæde af gratis online lektiehjælp.
Hver uge besøger flere tusinde hjemmesiden, hvor de kan øve sig på matematikstoffet, se videolektioner, stille spørgsmål i forum og chatte med Matematikcenters frivillige i den ugentlige Online Lektiecafé. I 2014 havde hjemmesiden 1 million besøg. I 2015 var besøgstallet 3 millioner. Matematikcenter forventer desuden endnu en stigning i antallet af besøg i 2016.
Overskuelig, konkret og skåret ud i pap
Webmatematik.dk er unik, fordi indholdet er udviklet af Matematikcenters frivillige. De har alle en naturvidenskabelig eller teknisk uddannelsesbaggrund. Og vigtigst af alt: de ved hvordan matematik skal formidles, så alle kan forstå det.
Responsen fra eleverne, der benytter sig af Webmatematik.dk, er ofte, at hjemmesiden er overskuelig og at indholdet er skrevet i et let forståeligt sprog. Indholdet er virkelighedsnært og sætter matematik ind i konkrete sammenhænge, som eleverne genkender fra hverdagen. Det gør matematikken mere tilgængelig og lettere af forstå.
Nu skal flere unge have adgang til gratis matematikhjælp
Matematikcenter ønsker at være børn og unges foretrukne lektiehjælp i matematik. Organisationen arbejder hele tiden på, at udvikle sig og imødekomme de unges behov og ønsker. Indtil nu har indholdet på Webmatematik.dk primært været rettet mod stx (alment gymnasium).
Men grundet stigende efterspørgsel fra elever på andre gymnasiale uddannelser, har Matematikcenter det seneste år udviklet indhold til Webmatematik.dk, der retter sig mod de tekniske og erhvervsrettede ungdomsuddannelser.
Det meste indhold lanceres onsdag den 4.maj 2016 lige i tide til eksamensperioden. Efterhånden suppleres indholdet med flere emner og videolektioner. Det nye indhold forventes helt færdigudviklet ved udgangen af 2016.
Lanceringen af det nye indhold er et led i Matematikcenters toårige projekt, Matematik i Industrien. Projektet gennemføres med støtte fra Industriens Uddannelses- og Samarbejdsfond. Se mere om projektet her.
-
Klar til matematikeksamen?
NyhederSå er der åben for tilmeldinger til Matematikcenters årlige Eksamenscaféer.
Se mere og tilmeld dig her.
OBS! Det er gratis at deltage. Der er dog begrænsede pladser
-
Derfor elsker vi Pi
BlogindlægER DET IKKE FORUNDERLIGT, at vi kan finde uendeligheden i noget så simpelt som forholdet mellem en cirkels omkreds og dens diameter?
Pi er et irrationelt tal, og det kan derfor ikke beskrives som en brøk (med undtagelse af naturligvis pi/1), og siden antikken har mennesket forsøgt at finde en mere eksakt værdi for pi, 3,141592535........ - og i dag er mere end 13 billioner decimaler udregnet ved hjælp af supercomputere.
Selvom det i langt de fleste tilfælde er tilstrækkeligt med f.eks. værdien 3,14159 for at vores beregninger bliver korrekte nok, fortsætter vores søgen efter det næste decimal - og det næste - og det næste - ...
Siden vi ved, at pi er et irrationelt tal, vil alle talkombinationer optræde i decimalerne på et tidspunkt. Hvis man antager, at rækkefølgen af decimalerne af pi er tilfældig, er der 63 % sandsynlighed for at din 8-cifrede fødselsdato optræder i de første 100 millioner decimaler af pi.
Pi dukker op de mærkeligste steder - eksempelvis i forholdet mellem floders længde og fugleflugtslinjen mellem flodens start- og slutpunkt, og samtidig er pi er forbindelsen mellem geometrien og integralregningen som fx ses i løsningen af det gaussiske integral.
Pi er en af de vigtigste matematiske konstanter, der altid har og altid vil blive ved med at fascinere os.
Vi ønsker alle en glædelig pi-dag!
-
Løs Rubiks terning sammen med Matias fra Danmark har Talent
NyhederI 2014, inden han begyndte at lave tricks med sin Rubiks terning i tv-showet Danmark har Talent, mødte Matematikcenter Matias Rasmussen til en gadefestival, hvor han sad med sine Rubiks terninger og viste forbigående hans talent. Mødet med Matias mundede ud i at Matematikcenter fik lavet to videoer om Rubiks terninger.
I videoerne viser han bl.a. teknikken bag at løse en Rubiks terning og så regner han ud, hvor mange måder man kan rode en Rubiks terning sammen.
-
Nyhedsbrev: #SuccesMedMatematik
Nyheder”Når jeg kan finde ud af opgaverne, får jeg mod på flere”
(Sofus på 17 år)
Matematikcenter hjælper hver uge masser af elever og studerende med deres matematiklektier i vores lektiecaféer og på Webmatematik.dk. De frivillige har især fokus på at give børn, unge og voksne succesoplevelser med matematik.
Succesoplevelser, og følelsen af at man rent faktisk godt kan finde ud af matematik, motiverer nemlig vores brugere til at ville lære mere og blive endnu bedre til faget.
Læs vores første #SuccesMedMatematik-interview og sidste nyt fra Matematikcenter i vores nyhedsbrev.